Víte, jak se správně obléct do tanečních?


Taneční kurzy jsou skvělou příležitostí naučit se nejen základy společenského tance, ale také stolování, etikety a slušného chování. Správný výběr oblečení je zásadní pro to, abyste se cítili pohodlně a sebejistě. Pomůžeme vám zvolit outfit, ve kterém zazáříte.



OBLEK


Základem je kvalitní, dobře padnoucí oblek v tmavé barvě. Pánové nejčastěji volí černou, tmavě modrou nebo šedou. Oblek by měl být čistý a pečlivě vyžehlený. V prodejně MEEMA vám nabídneme obleky do tanečních od 4.490 korun, ve velikostech 46-70 a několika různých střizích.

KOŠILE


K obleku vždy patří elegantní košile. Bílá je klasika, která nikdy nezklame, ale skvělou volbou jsou i pastelové barvy, jako světle modrá, smetanová nebo světle růžová. Nemusíte se bát ani zajímavého potisku. Košile s drobným vzorkem může být skvělou alternativou k jednobarevné košili, pokud ji správně zkombinujete s oblekem. Jemný vzor, jako jsou například tenké pruhy, puntíky nebo drobné geometrické tvary, vašemu oděvu dodá osobitý šmrnc.


Jak vzorovanou košili správně nosit:


Vyváženost: Drobné vzory by měly být dostatečně decentní, aby nenarušovaly formálnost obleku. Snažte se, aby vzor byl jemný a nepřevyšoval ostatní prvky outfitu.


Kombinace s oblekem: Pokud zvolíte vzorovanou košili, ujistěte se, že oblek je jednobarevný a v neutrální barvě (černá, tmavě modrá, šedá). Tím vytvoříte harmonický a elegantní vzhled.


Kravata nebo motýlek: Pokud si k vzorované košili vezmete kravatu nebo motýlka, volte raději jednoduché a jednobarevné kousky.


Košile s drobným vzorkem je skvělou volbou, pokud chcete vyniknout a ukázat trochu kreativity, zatímco si zachováte formální a elegantní vzhled.


KRAVATA NEBO MOTÝLEK


Jak kravata, tak motýlek, je do tanečních vhodnou volbou. Výběr závisí čistě na vašem osobním stylu a preferencích.


Kravata


Tradiční volba: Kravata je klasickou a bezpečnou volbou, která se hodí k jakémukoli obleku. Je univerzální a můžete ji nosit jak na formální, tak na méně formální události.

Rozmanité možnosti: Kravaty jsou dostupné v široké škále barev, vzorů a šířek, takže snadno vyberete takovou, která dokonale doplní vaši košili a oblek. Pohrát si můžete i s vázáním různých typů uzlů.


Motýlek


Stylový a výrazný: Motýlek je o něco odvážnější volbou, v tanečních vynikne jako elegantní a stylový doplněk.


Formální i uvolněný: Motýlky mohou být velmi formální, zejména v černé barvě, ale také mohou být hravé a kreativní, pokud zvolíte zajímavý vzor nebo netradiční barvu.


V obou případech je důležité, aby barva a vzor kravaty nebo motýlka ladily s celkovým vzhledem, tedy s košilí, oblekem a případně kapesníčkem.

BOTY

Nejlepší volbou jsou tmavé boty z lesklé nebo matné kůže. Musí být pohodlné a především
čisté a vyleštěné. Ponožky by měly být tmavé, nejlépe v barvě obleku, a dostatečně dlouhé,
aby při sezení neodhalovaly kůži na nohou.


DOPLŇKY


Opasek: Pásek by měl být kožený a jeho barva by měla ladit s botami. V posledních letech se těší velké oblibě automatické opasky s plnou sponou.


Kapesníček: Kapesníček do náprsní kapsy obleku je stylový doplněk, který oživí váš outfit. Může být v barvě kravaty nebo košile, nebo naopak kontrastní.


Manžetové knoflíčky: Manžetové knoflíčky jsou krásný a elegantní doplněk ke košili s dvojitou manžetou. Jejich design by měl být jednoduchý a ladit s celkovým vzhledem.


V prodejně MEEMA vám rádi předvedeme mnoho stylových doplňků například od českých výrobců AVANTGARD, FREDERICK nebo LIMBECK. Společně doladíme váš celkový vzhled k dokonalosti.


RUKAVIČKY


Bílé rukavičky bývaly součástí „povinné výbavy“. Nyní už je většina tanečních škol nevyžaduje, za nás by ale neměly chybět.


Zabraňují nepříjemnému pocení a nežádoucím flekům na šatech partnerky, zároveň jsou i takovou elegantní tečkou na vašem outfitu.


Správný taneční oděv není jen o dodržení etikety, ale i o vašem pohodlí a sebevědomí. Věnujte výběru oblečení dostatek času, abyste se cítili dobře a mohli se plně soustředit na tanec a zábavu. Pamatujte, že elegance a jednoduchost nikdy nevyjdou z módy.

Kontakt

info@meema.cz